Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Franchise


Franchising kenmerkt zich door een nauwe samenwerking tussen de franchisegever en de franchisenemer. Daarbij maakt de franchisenemer gebruik maakt van het concept van de franchisegever. Doorgaans worden er ten behoeve van deze samenwerking uitvoerige en langdurige afspraken gemaakt waarbij vaak hoge financiële belangen zijn gemoeid. Juist bij franchising is een goede vastlegging van de gemaakte afspraken dus van groot belang.

Binnen ons kantoor zijn de kennis en ervaring ruim aanwezig om zowel franchisegevers als franchisenemer bij te kunnen staan in alle fasen van hun ondernemerschap. Dus zowel bij de start en gedurende de looptijd van de franchise maar ook wanneer de franchiseformule onverhoopt ophoudt te bestaan. En dan zowel adviserende werkzaamheden als geschillenbeslechting bij de rechter.

Door disciplinair samen te werken met de verschillende specialisten binnen ons kantoor kunnen wij u altijd integraal adviseren. Zo bent u verzekerd van een compleet advies.

Naast adviseren en het voeren van gerechtelijke procedures is ons kantoor ook op andere manieren betrokken bij de franchisesector. Zo hebben wij een jarenlange samenwerking met Franchise+; hét platform voor franchising. Daarnaast delen onze specialisten regelmatig hun kennis en ervaringen over franchising tijdens lezingen, seminars en webinars. Of door de publicatie van blogs en wetenschappelijke artikelen. Zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten en ontwikkelingen binnen de franchisesector.

Franchise, franchiserecht, prognose, franchisenemer, franchisegever, franchiseformule, franchiseovereenkomst, non-concurrentiebeding, rayon, acquisitiefraude

Uiteindelijk stonden we tegenover elkaar voor de rechter, maar door de adequate aanpak van De Clercq doen we nu toch weer gewoon zaken.

Blogs