Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Onderwijs


Het onderwijs staat als geen ander voor bijzondere uitdagingen. De werkdruk binnen deze sector is hoog. Niet alleen door het verder oplopende lerarentekort. Ook de toegenomen regelgeving zorgt voor een hogere administratieve last. Daarnaast moet inhoudelijk worden meegegaan met de huidige tijd. Moderne technologieën en nieuwe inzichten zorgen voor een continue ontwikkeling van het onderwijs. En dat vraagt nogal wat van de mensen die in deze sector werkzaam zijn. Daarnaast heeft ook het onderwijs te maken met vergaande betrokkenheid van ouders en studenten of scholieren. Betrokkenheid die niet altijd positief is. Klachten, procedures. Daarom verdient het onderwijs een bijzondere aanpak. Onze specialisten begrijpen dat als geen ander.

Binnen ons kantoor staat een team van specialisten al jarenlang verschillende onderwijsinstellingen bij. Zo zijn we vaste sparringpartner en adviseur van onder andere universiteiten, hogescholen, overkoepelende onderwijsstichtingen (PO en VO) en regionale opleidingscentra. Maar ook Raden van Toezicht, Colleges van Bestuur,  individuele onderwijswerknemers, medezeggenschapsraden, leerlingen/studenten en hun ouders weten ons goed te vinden.

Wat kunt u doen bij een dreigend tekort aan leraren? Hoe kan een flexibele schil op de juiste wijze worden opgebouwd? Wat als de schoolreglementen niet op orde zijn? Hoe kunt u het beste handelen als een klacht tegen uw onderwijsinstelling is ingediend? Zijn er specifieke omstandigheden waar binnen de medezeggenschap rekening mee moet worden gehouden? Bedenk het maar en de vraag is voorgelegd. Doordat onze specialisten de sector goed kennen, kunnen zij als geen ander bijstaan. Altijd met kwaliteit, kennis van zaken en plezier.

En ook delen wij graag onze opgedane kennis en ervaring met het werkveld. Niet alleen door het schrijven van kennisblogs. Regelmatig worden bestuurders, (locatie)directeuren, HR-medewerkers en leden van de OR of Raad van Toezicht bijgepraat over actualiteiten in het onderwijs. Dat doen wij regelmatig met onze partners zoals OnderwijsAdvies. Want wij geloven in teamwork. Zo kunnen wij onze cliënten en relaties nog beter van dienst zijn.

Onderwijsrecht, school, scholen, leerlingen

Met De Clercq als vaste sparringpartner hebben wij onze juridische huishouding altijd op goed op orde. Zo hebben wij al vaak problemen kunnen voorkomen

Blogs